Handleiding deel 2 / Service Booklet part 2

English speeking people, sorry, but this is a dutch VW manual. I’ve put the text next to the pictures in Dutch.

Ik heb op een motorbeurs dit boekje kunnen kopen, het is een handleiding uit 1972. Wat ik bijzonder aan dit boekje vond is dat het voor typen 1, 2, 3 en 4 is! Dus zowel voor de kever, de bus, de ponton en 412. Dit is deel 2, ik vraag me af wat deel 1 is. Misschien is dat het model-specifieke boekje wat bij elke VW geleverd werd. Sommige dingen vond ik erg nuttig, daarom heb ik ze ingescand en hier voor iedereen geplaatst.


(klik het kleine plaatje voor een grotere afbeelding)

Titelpagina, waarop vermeld staat dat dit boekje voor de typen 1,2,3 en 4 bedoeld is. Tevens het voorwoord waarin de “technisch begaafden” en “geoefende handwerkers” gewaarschuwd worden. Uiteindelijk worden deze mensen zelfs nog “‘do it yourself’-enthousiasten” genoemd… wat een vlotte engelse term!
Alle typen in een mooi overzichtelijk tabelletje.
Welke olie moet je wanneer gebruiken, hoe (en hoe vaak) moet je deze verversen.
Waar kan de versnellingsbak olie bijgevuld worden.
Het smeren van de vooras.
Een plaatje van een 12 zekeringen houdende zekeringkast.Er wordt hier ook aangegeven welke sterkte zekering waar moet.Tevens een overzicht van alle extra zekeringen die zich niet in de zekeringkast bevinden. En een heel mooi tabelletje dat verteld wat er achter elke zekering zit.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*